Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Comunicare intr-o familie fericita


Unui copil care vine pe lume intr-o familie in care exista echilibru i se asigura din start premisele necesare pentru a valorifica la maximum capacitatile proprii de dezvoltare. Cel mai important este sa ii oferi un mediu echilibrat din punct de vedere afectiv si sa ii oferi toata dragostea.


Sunt multe cadouri pe care ai putea sa le faci fiului tau atunci cand se naste.
Probabil ca iti imaginezi camera lui, jocurile pe care le va avea, patutul si hainutele. Dar intre toate cadourile pe care ti le poti imagina este unul foarte important: crearea alaturi de partenerul tau a unei relatii pe cat posibil armonioasa, nu doar in beneficiul cuplului cat mai ales pentru copilasul care urmeaza sa vina. Este bine ca in timpul sarcinii copilul sa simta ca va veni pe lume intr-o familie unita, linistita si care va avea grija de el in cel mai bun mod. O mamica linistita si fericita va transmite propria stare bebelusului din burtica. Unul dintre secretele realizarii acestei conditii in viata voastra sta in capacitatea de a-l asculta pe cel de langa tine. Comunicarea este importanta, dar pentru a fi cu adevarat eficienta si a avea efecte benefice asupra relatiei dintre voi, trebuie respectate niste reguli. Printre competentele de comunicare cele mai importante se afla acceptarea opiniilor partenerului. El trebuie ascultat chiar daca nu esti de acord cu ce spune si apoi, abia dupa ce l-ai ascultat, sa vorbesti despre propria experienta si sa-ti exprimi punctul de vedere. In situatiile tensionate, pentru a putea obtine toata atentia partenerului, este necesar, inainte de toate, sa acorzi atentie mesajului pe care il transmite, reformuland cu cuvintele tale ceea ce ai ascultat (mai ales sentimentele) inainte de a-ti exprima nevoile si opiniile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu