Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Copii, parinti si internet


Computerele schimba viata copiilor, acasa si la scoala, intr-un mod profund si pe mai multe cai. Bunul simt ne sugereaza ca pot aparea probleme si beneficii in acelasi timp. Copilaria este o perioada de evolutie. Ea cere timp, un timp care nu poate si nu trebuie sa fie scurtat. Computerele par sa duca mai repede la sfarsitul copilarie


Copiii au nevoie de legaturi puternice cu parintii. Tehnologiile actuale fac sa scada atentia copiilor pentru parinti si invers.
Timpul pierdut in fata calculatoarelor si a televizorului ia din vremea pentru jocuri, povesti, timp petrecut impreuna.
Experienta in lumea reala, natura este foarte importanta pentru dezvoltarea copilului si a relatiilor lui cu parintii.
Cu toate acestea parintii si scoala investesc in computere, internet, minimalizand interactiunile directe cu copilul.
Utilizarea excesiva a computerului aduce prejudicii sanatatii si dezvoltarii celor mici.
Aceste riscuri includ : stresul, tulburari de vedere, obezitate, izolarea sociala si pentru utilizatorii de foarte lunga durata tulburari ale dezvoltarii fizice, emotionale si intelectuale. Cele mai frecvente sunt tulburarile de vedere. Se constata scaderea interesului copilului pentru scoala, familie, prieteni sau colegi.
Este aproape evident ca utilizarea computerului dezvolta gandirea analitica si abstracta a copilului dar prea devreme.
Computerul este cea mai sofisticata unealta creata pana acum. El a fost conceput pentru adulti. Chiar si pentru ei folosirea intensiva este stresanta. Copiii sunt mai vulnerabili la stress decat adultii, utilizarea excesiva a calculatorului constituie un risc pentru dezvoltarea sanatoasa.
Intr-o familie care isi petrece mult timp in fata televizorului sau computerului problemele de dezvoltare si/sau sanatate ale copilului pot fi ignorate
Computerul ca si televizorul pot sa-i hipnotizeze pe parinti. In schimb copiii sunt depasiti de volumul si debitul informatiei la care au acces pe aceste canale. Viteza derularii informatiilor creaza dificultati de concentrare asupra unei singure activitati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu